25 februari 2012

Före/efter del 2: Vardagsrum

Vardagsrummet på övre plan var det vi gillade allra minst när vi köpte huset: trångt, instängt och trist med en massa onödiga dörrar. När vi byggde om fick vi hjälp av Bengt, Jesper, Tor m fl att analysera bjälklaget, riva ned och bygga upp. Vi gillar rummet nu, och bäst av allt är nog att man slipper mötas av väggar när man kommer upp för trappan. Har i och för sig lagt in en matta, tagit in andra fåtöljer/sittpuffar och möblerat om sedan dessa bilder togs, men ungefär så här ser det ut nu:

Till höger skymtar sovrummet.


En skön balkong utanför vardagsrummet.

Vi får plats med ett litet matbord också.

Vi är väldigt glada över furugolvet i vitlack, dock är det inte alls stöttåligt och det är ju mindre bra när man har en busig 1,5-åring.

Före renovering såg det ut så här:

Denna dörr satte vi igen, för att inte vardagsrummet skulle bli ett genomgångsrum till sovrummet.

Här öppnade vi upp och tog bort båda sidor av väggpartierna jämte dörröppningen.

Ja, det var en hemsk filtmatta med fläckar som legat i nästan fyrtio år!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hejhej Cecilia,
det är verkligen en fin förändring. Tur att ni skippade den äckliga heltäckningsmattan och öppnade upp. Det nya golvet är riktigt snyggt och allt känns mycket ljusare och öppnare.

Jag jobbar på Byggla.se. Det vore kul att se ditt projekt där. Byggla är till för att alltifrån proffs till nybörjare kan visa upp sina projekt. sprida inspiration och bli peppade inför kommande renoveringar. Tycker du det låter intressant kan du maila mig på vendela@byggla.se så berättar jag mer. Är du intresserad får du en liten present :)
Mvh
Vendela på Byggla

Under vårt tak sa...

Ni har fått så fint! Kram

Ulrika Lassing sa...

Helt sjukt att detta är samma hus!