24 april 2009

Butiker i Vence

I härliga Vence fanns flera trevliga affärer, bara i gamla stan.

In lovely Vence there was a number of nice stores, only in the old part of town.


Ranunkler som dessa hittar man ej i Sverige. Ranunclus like these can't be found in Sweden.Fina textilier, bl a från svenska Linum! Fine textiles.


Det härliga porslinet som återfinns i länderna kring Medelhavet! The great mediterranean table ware!


Och så förstås fantastiska korgar! And, of course, fantastic baskets!

Photos: Cecilia

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag har din blogg i min "favoritlista" och tittar in med jämna mellanrum. Ser nu att du varit i Vence! Det är en av de bästa platser jag varit på! Vi bodde inne i samhället på ett litet hotell, Hotel le Provence, som drivs av en utflyttad svensk. Kan varmt rekommenderas! Trots att det är tre år sedan vi var dit så tjatar jag fortfarande skavsår i öronen på folk nät jag "går igång på" Vence och St Paul med omnejd. Sen är det ju så lätt att ta sig dit. Flyg till Nice, bara rakt över gatan till busshållplatsen för att ta buss 400 och vips är man där!
Är helt övertygad om att jag var fransyska i mitt tidigare liv ;)
Vänliga Umeåhälsningar/ t i n a

Cecilias inredning sa...

Tack för tipset om bussen, vi hyr alltid biloch kör omkring - men jag har hört talas om att det är smidigt att åka buss i området! Om jag ska bo i Vence någon gång ska jag absolut ta in på hotellet du pratar om.

St Paul hann vi inte till denna gång, men där är ju härligt också!

Jag fortsätter att blogga om Frankrike några dagar till, bland annat ska jag visa bilder från charmiga Valbonne - har du varit där?

mvh Cecilia

Anonym sa...

Hej igen!
Nej det hann vi inte med. Vi mellanlandade i Nice och Vence för fyra dagar efter en vecka på Korsika. Även det är en plats jag varmt rekommenderar.
Hotellet i Vence jag talade om har en egen hemsida. Tyvärr visar de inte bilder på lägenheterna vilka var rena Aristocats-drömmen längst upp i huset.
mvh // t i n a

Cecilias inredning sa...

Ska kolla på Hotel le Provences hemsida, tack för tipset!