27 december 2011

Skriv!

Lite väl dyster stämning på denna bild för min smak, men jag älskar arrangemanget på kistan - särskilt skrivmaskinen.

Källa: ?

26 december 2011

God fortsättning!

God fortsättning på julen! Hoppas att ni kan vara lediga, eller åtminstone jobba lite lugnare i mellandagarna. 

Fin bild med dekorerad spegel och fantastiska stjärnor på lyktorna. Stjärnor känns som min hang-up denna jul. Får se om jag hittar några fler när affärerna rear ut julen.
Bild: Bo bedre

20 december 2011

Vi har gardiner i alla fönster!

Nu har vi hängt upp gardiner i alla fönster, 1 år och 2 månader efter att vi flyttade in. Ja, fast inte i tvättstugan då, men det kan väl inte spela någon roll :)

Inte världens bästa bilder pga motljuset, men jag är mäkta stolt över att vi hann med detta i stressiga december!

Sovrum

Vardagsrummet med de fina gardinerna som jag vann hon Aratorp.

Gillar fortfarande kuddarna med julmotiv som jag köpte på Spiras utförsäljning för en massa år sedan. Mönstret är både juligt och vintrigt och heter "Staden röd".

Tyvärr syns inte det fina trycket på gardinerna så bra, men det är i alla fall väldigt snyggt! En annan bild hittar du i ett tidigare inlägg.


17 december 2011

Soffbordet

Har tvingats flytta bort vardagsrumsbordet pga att den lille hoppar upp på och ramlar ned från det. Det är dessutom av massiv ek och har vassa kanter som varit farligt nära hans vackra ögon vid ett flertal tillfällen. Kantskydden pillar han bort snabbare än jag hinner fästa dem.

Funderade således på om bordet  - som vi köpte på House i Göteborg då det begav sig - skulle ha spelat ut sin roll i vårt hem och kanske kunde få nya ägare via Blocket. Dock fick jag se nedanstående bild från Bo Bedre, och tänkte om och nytt: bordet får vila i garaget och kanske få nya ben i form av hjul när lillen väl har lärt sig att ta det lite lugnare. Det bör väl vara om sisådär 3 år eller?

Bild: Bo bedre hittad via House of Philia

09 december 2011

Fönsterpyssel

I veckan har vi pysslat, Olle och jag. Jag valde ut de finaste julgransdekorationerna jag hittade i lådorna, och hängde upp dem på en ståltråd i hans fönster. Olle deltog med glada tillrop och genom att peka på alla tomtar, granar och stjärnor. En anka och en muffin fanns också med bland julgranskulorna.

Så nu blir det lite pyntat hos Olle ändå, trots att vi inte kan ha en adventsstjärna i hans rum - den skulle vara ivägen för rullgardinen samt göra honom alltför uppspelt om kvällarna eftersom han älskar lampor och stjärnor. Inspiration hämtade jag från en vacker köksbild från Bo bedre.

Bild: Bo Bedre

06 december 2011

Helt enkelt vackert

Väldigt enkelt arrangemang, men väldigt fint!

Foto: Patrik Hagborg/Hus & Hem

03 december 2011

Julstämningen har infunnit sig

Trots sjuk son och egen förkylning har vi hunnit ta det lugnt, mysa, pynta och dricka glögg här hemma. Julstämningen har verkligen infunnit sig, och jag inspireras av bilder båda här och där. Tyvärr har feberdimman gjort att jag inte minns var jag hittade bilderna...