25 november 2011

Fransk bistro

Vissa kvällar känner man ju att man gärna hade sprungit ned till restaurangen på hörnet och käkat en enkel middag, druckit massa vin och kollat på folk. I kväll är en sådan kväll, men vår son sover gott i sin säng så min man fixar fin middag hemma istället. Inte så dumt det heller.

Men om jag vore i Paris skulle jag letat upp ett sådant här ställe och suttit där hela natten...
Bild: via Vintage Johanna

När vi var i Sthlm sist bodde vi på Kungsholmen och Mäster Anders blev vår bistro på hörnet: ett tips om ni är i huvudstaden. Utmärkt service, supergod mat och trevlig stämning.

21 november 2011

Adventsdukning

Ja, jag spånar på dukning med glittrande renar och annat. Inspiration har jag hittat i senaste numret av Living etc. samt Lantliv. Annars bloggar ju många om Tine K:s grundares julhem, bl a här.

Foto på ett danskt hem i julskrud, från senaste Lantliv.

PS Har förresten fått de fina gardinerna jag vann i tävlingen hos Lena/Aratorp. Lovade henne att skicka bild när de var uppe, men det är kanske lite tidigt att sätta upp julgardiner i november?

13 november 2011

Jag vann!

Otroligt nog har jag vunnit en tävling! Tur att man har fina bloggläsare som påminner en om tävlingen, annars hade det kanske gått några dagar till innan jag hade upptäckt det - så upptagen som jag varit och alltså inte hunnit surfa runt på mina favoritbloggar.

Foto: Aratorp/Artwood

Hos Aratorp vann jag fina julgardiner - så nu återstår bara att borra upp lite gardinstänger först... Och julen börjar väl i mitten av november eller?

10 november 2011

I lay my bag and wish to stay

Jag har bloggat om det tidigare, men jag gillar verkligen gamla resväskor och koffertar som inredningsdetaljer. På bilden nedan utgör två superfina väskor ett litet hallbord. Här hemma flyttar jag runt mina loppisfyndade väskor och hattaskar, och de pryder just nu sovrummet där jag tror att de får stanna ett tag.

Bild:? Alvhem?

* Ja, egentligen lägger man ju sin hatt och önskar att stanna, men det hade ju inte varit en lika passande rubrik på detta inlägg...

08 november 2011

Små glimtar av inspiration

Ibland kan jag fastna för just en detalj som jag vill efterapa i vårt hem, och spara ned en bild. Senare när jag tittar på den igen upptäckter jag allt som oftast att hela miljön eller hemmet är superfint.

En sådan spegel - i guld -  fyndade jag på loppis förra året. Kanske lite vit färg kunde göra susen? Bild: Eco tapeter

Här fastnade jag för det enkla arrangemanget på bordet, men jag gillar även lampan och bordet. (och naturligtvis stolarna, men de har jag ju redan). Bild: Sköna hem

Jag går som sagt i gardinupphängningstankar och detta var en fin variant. Bild: ?

07 november 2011

Verkligheten

Jag har sett verkligheten, och den kan vara vacker! På Weekday Carnival finns detta fina inlägg om verkliga hem så som de ser ut när ingen är på besök eller när man inte har tid... Så som vi alla har det.

Jag blir både glad och förfärad. Glad: över att vi är många som uppenbarligen inte har tid och ork - särskilt efter barnens framfart - att hålla ordning jämt och ständigt. Förfärad: vissa av hemmen är så stökiga att jag inte skulle orkas vistas i dem i mer än en minut... Men man blir väl hemmablind? :)


Flera andra bloggar om diskbänksrealism just nu: bland annat Trendenser.

06 november 2011

Gardiner

Vi har bott i över ett år i vårt nyrenoverade (snart klart, snart...) radhus nu, men fortfarande har jag bara fått upp gardiner i två rum. I ett rum fick jag sedan ta ned dem för att få plats med en mörkläggningsgardin...

Nåja, nu har jag börjat tänka på gardiner på allvar och varit runt på stans tygaffärer och känt på tyger och kollat in färger. Jag måste åka till Tygriket också och spana in utbudet och hämta inspiration. Särskilt Fritsla tyglager är alltid inspirerande. Nu kan man också tävla om fina julgardiner på ägarens blogg Aratorp.