29 juli 2010

Sovrumsdrömmar

Övervåningen börjar ta form. A och hans vän med snickarbakgrund lade golv i bebisrummet idag och det blir verkligen som vi har tänkt oss. Vitlackat plankgolv i furu från Södra Interiör - som på den fina bilden nedan fast nytt! Vi får väl hoppas att karaktären kommer med åren...

Fotograf: Mari Eriksson


We have chosen a similar floor, but new!

27 juli 2010

Målning av övervåningen

Det går framåt med huset, nu har vi målat nästan hela övervåningen. Bebisrummet är ljust turkost och övriga väggar blir vita. Kanske att jag slår till på någon fondvägg så småningom - när stilen växer fram. Boråstapeters fantastiska tapet (Boheme) nedan såg jag på George Anderson Golv häromdagen - härlig! Möbler och inredning kommer från Slott och koja som skyltar i butiken. Handdukar kan man köpa hos golvaffären dock!


We are painting the ceilings and walls upstairs, the baby room is a light shade of Tiffany blue but the other walls are all white. Perhaps I will have one wall with a nice wallpaper, such as the one above.

26 juli 2010

Loppisfynden fortsätter

Sådana här härliga alfabetsklossar fyndade jag på en loppis nära sommarhuset häromveckan, för bara 10 pix! Hade redan spanat in dem förra sommaren, men hade liksom ingen anledning att köpa dem då... Otrolig tur att de fanns kvar. Nu får lilla bebisen större förutsättningar att utveckla sin mammas intresse för ord och bokstäver redan tidigt! 


I found letters like these at a flea market the other day, so now my baby can share my interest for words and letters at an early stage!

25 juli 2010

Sista semesterdagen...

Sista semesterdagen idag och det bara regnar! :o( 
Jag hade hellre varit på ett härligt pensionat i Frankrike och njutit av värmen på härliga Tolix-stolar.


The last day of my vacation and it's raining! 
I'd rather be in France, sitting on a Tolix chair enjoying the sun.

23 juli 2010

Glad nyhet på renoveringsfronten

Badrummet är klart!

(med undantaget för ena duschdörren i glas som tydligen exploderade när den monterades, det händer tydligen ibland - tur att hantverkarna hade glasögon! Chocken fick dem att montera handtagen på lådorna fel, men nya är beställda så jag är lugn.)

Elektrikern dök upp från ingenstans i torsdags och fixade badrummet. Nu återstår bara att se om kristallkronan får hänga kvar eller om den är för kitschig i sin guldiga prakt till allt rostfritt... Knapparna till armaturer och golvvärme blev Eljo Renova i vitt - superfina! Bilder kommer snart.

Bild: Elonline


Nu är vi på kusten igen och njuter av solen efter en hel veckas renoveringsfix.

The bathroom is finally finished, the electrician suddenly appeared yesterday! Will post pics shortly.

21 juli 2010

Fin skylt på ett café

Så här fina bokstäver hade de satt upp på Café Viskan häromdagen. Lite mycket med ett helt ord hemma kanske, men en rosamålad bokstav skulle nog funka!

Och man måste älska tapeten med flamingor!



These lovely letters are on the wall at Café Viskan, and you gotta love the wallpaper!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Välkommen Ruth!


En av mina närmaste vänner har fått en liten Ruth, hon är så söt och jag längtar efter att få krama henne. 

My friend had a baby, her name is Ruth!

18 juli 2010

Renoveringskaoset fortsätter

Elektrikern ska komma sex veckor efter utsatt tid (om två veckor), snickarna har gått på semester. Rörläggaren tappar en duschdörr som går i tusen glasbitar, monterar både lådor och beslag fel samt monterar läckande rör...

Men jag har börjat måla i bebisrummet i alla fall! Det blir himla fint. Till väggarna blir det nog en ljusare nyans av Tiffany-turkos, jag hoppas det blir bra! Och vår granne klippte vår häck idag, bara en sån sak!










Pictures: ?

The reconstruction chaos continues... The electrician has not shown up yet, the carpenters are on holiday and the plummers have not done a very good job. BUT I've started to paint the baby room, the walls will be some kind of lighter shade of Tiffany blue.

14 juli 2010

Fin dukning på bröllop

På bröllopsfesten i lördags hade man dukat med mixat porslin från auktioner - så snyggt!


At last Saturday's wedding dinner, the table was laid with different kinds of china, glassware and silver from auctions - very chic!

Posted using BlogPress from my iPhone

Kräftpremiär

Havskräftor går att köpa här i hamnen i Glommen redan denna vecka!



- Posted using BlogPress from my iPhone

09 juli 2010

Stockholmsshopping

Tog en sväng till Sthlm häromdagen. Blev avsläppt på Östermalm och började på Karaktär på Sibyllegatan. En finfin butik som var ganska tom just nu, pga rean? Sedan tittade jag in på fina Bohem som jag skrev om igår.

Hamnade sedan på Bruka, Odd Molly m fl butiker på Humlegårdsgatan. Koffert var trevligt som vanlig, här inhandlades olika presenter. Gick sedan vidare till Hans Mikaels som väl inte var en höjdare just denna gång.

Efter Biblioteksgatan med en titt på Malene Birger och Mathilde samt fantastisk långlunch på Zink Grill inhandlades ekologiska hudvårdsprodukter på COW parfymeri och sedan gick vi vidare till NK. På barnavdelningen hittade jag en superfin doppresent till söndagens dop. Synd att vi inte vet om vår bebis är en tjej eller kille för här hade de en mycket bra rea!

Till sist befann vi oss på ROOM på PUB/Hötorget och där fanns mängder av inspirerande miljöer.
Ett stopp på Årstiden hanns också med innan det var dags att dra tillbaka till småstaden - här J & S utanför den fantastiska butiken där jag köpte en snygg tunika att bära på dopet på söndag.
På 5 timmar hann jag med en hel del, men missade Garbo, Gertrude, Les Chambres, Riddarbageret, Harry's Hardware, Marimekko m fl härliga butiker. Next time!

The other day I visited our capital Stockholm, had lunch with one of my closest friends and payed a visit to a number of interior design shops. A lovely, but far too short, day!

08 juli 2010

Dreamy bedroom

Detta sovrum är ju verkligen drömmen! Få se nu... Jag har lådan att göra nattduksbord av, resväskorna att sätta vid änden av sängen, men måste alltså skaffa fin järnsäng, rosa bäddtextilier, gammalt tegel att klä väggarna med och fina retroväckarklockor... Det får bli loppis snart igen då! :-)


A dreamy bedroom! I just need to get the iron bed, the pink textiles and the bricks for my bedroom wall!

07 juli 2010

Fantastisk lampa!

Upptäckte en ny lampa  från Challières idag, även om den tydligen funnits ett tag:



Jag såg den på härliga butiken Bohem på Linnegatan i Sthlm tidigare. Finns också att köpa på nätet via fina Urban living där jag lånade bilden, och den har bloggats om här och här!

Skulle den inte vara fantastisk i ett barnrum? Min vän S instämde i denna idé och hade spanat in den länge på NK inredning, tänk att den gått mig förbi!!!

05 juli 2010

Nya klinkersplattor!

Har köpt klinkers till toaletten på nedre plan - marockanska betongplattor från Marrakech design. Det var svårt att välja men både jag och min man fastnade för deras klassiska mönster Voltaire i grönturkos och aubergine:


Ett tag funderade jag på mer stilsäkert svart-vitt och kanske mönstret Trädgård som här hos bageriet Fabrique på Kungsholmen i Sthlm:


Men det blev kanske lite trist, och en liten toalett utan fönster kan ju behövas muntras upp med lite turkos!


I have bought Moroccan concrete tiles for my downstairs bathroom at Marrakech Design.

02 juli 2010

Tidningsförvaring

Nu slängde jag ju nästan alla mina tidskrifter när vi flyttade, men när jag har samlat på mig några igen kanske jag kan förvara dem i en gammal trappstege? Golvlampan till höger är ju också bara så snygg!

Bygget i radhuset bloggar jag inte om så mycket nu, för det står av många olika anledningar ganska still. Förhoppningsvis kan det försenade badrumsporslinet ha kommit idag och då blir badrummet i alla fall klart nästa vecka...

Bild: RUM

I threw away all my magazines when leaving our old apartment, but this storage solution might be something for the future. I also LOVE the lamp to the right.

I am not writing much about our renovation right now, since almost nothing is happening...